Info za javnost

Informacija za javnost

Pobjednici državnog prevenstva u robotici u posjeti Skupštini Tuzlanskog kantona

20.07.2022 13:50
Slika
 

Pobjednici državnog prevenstva u robotici

u posjeti Skupštini Tuzlanskog kantona

 

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović, danas je upriličio prijem za polaznike Stem akademije iz Tuzle koji su osvojili zlatnu medalju na državnom prevenstva u robotici.

Pored Ismara Aljukića i Adija Bojića, pobjednika državnog prvenstva, posjeti Skupštine je prisustvovala i dr.sc. Samra Mujačić, osnivačica i rukovoditeljica programa za rad s djecom na naprednim tehnologijama koje se rade na Stem akademiji. 

Državno prvenstvo u robotici održano je u Zenici u junu ove godine, a takmičari Stem akademije iz Tuzle osvojili su čak 6 od ukupno 9 medalja.

Ismar Aljukić i Adi Bojić pobijedli su u jednoj od kategorija i obezbijedili učešće na svjetskom prvenstvu koje će biti održano u novembru ove godine u Dortmundu u Njemačkoj.

Predsjednik Skupštine je čestitao svim učesnicima na ostvarenom uspjehu te iskazao pohvale menadžmentu i trenerima Akademije na pružanju podrške polaznicima u ostvarenju natprosječnih rezultata.

Predsjednik Skupštine je naglasio da je vlast Tuzlanskog kantona u posljednje vrijeme napravila velike pomake u odnosu prema nadarenim učenicima i studentima, predviđajući mogućnost stipendiranja, a praksa uvođenja novina s ciljem poboljšanja obrazovnog sistema će biti nastavljena i ubuduće.

 

    

 

  Služba Skupštine Tuzlanskog kantona

  Tuzla, 20.7.2022. godine

0 0