Info za javnost

Informacija za javnost

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Slađan Ilić, danas je primio u posjetu predstavnicu Misije OSCE-a u BiH, gospođu Dragicu Karadžin.

26.07.2021 14:07
Slika
 

                                                   
Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Slađan Ilić, danas je primio u posjetu predstavnicu Misije OSCE-a u BiH, gospođu Dragicu Karadžin.

Ovom prilikom predstavljen je dokument „Procjena praksi transparentnosti rada Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona“ koji je Misija OSCE-a u BiH realizovala u saradnji sa Agencijom specijalizovanom za strateške komunikacije, upravljanje komunikacijama i savjetovanje „Rent a PR“ .

Dokument obuhvata analizu postojećeg stanja, zaključke i preporuke za unapređenje trenutne prakse, a sve u cilju otvaranja mogućnosti za primjenu savremenih komunikacijskih standarda, izradu i sprovedbu strateških dokumenata kao garanciju strateškog planiranja transparentnog odnosa institucija prema javnosti.

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Slađan Ilić, je zahvalio Misiji OSCE-a u BiH na podršci u kreiranju strateških dokumenata za razvoj komunikacija i odnosa s javnošću i naglasio spremnost za unapređenje postojećih praksi, shodno opredjeljenju u poboljšanju transparentosti rada zakonodavnog tijela Tuzlanskog kantona.

Takođe, razgovarano je i o provedbi Strategije za borbu protiv korupcije 2021.-2024. godina, koju je Skupština Tuzlanskog kantona usvojila 23. juna ove godine, a što je ocijenjeno kao veliki pomak na ovom polju i opredjeljenost vlasti Tuzlanskog kantona u borbi protiv korupcije.

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Slađan Ilić, zahvalio se Misiji OSCE-a na stručnoj pomoći i podršci u izradi Strategije za borbu protiv korupcije i istakao odlučnost Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona u borbi protiv korupcije, te je naglasio da je Skupština Tuzlanskog kantona  otvorena za svaki vid saradnje koji doprinosi poboljšanju života građana Tuzlanskog kantona.

 

Služba Skupštine Tuzlanskog kantona

 

Tuzla, 26.7.2021. godine

0 0