Info za javnost

Informacija za javnost

sastanak rukovodstva Skupštine i delegacije OSCE BiH

04.02.2021 13:08
Slika
 

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Slađan Ilić je danas sa zamjenicom Vedranom Petrović, primio u posjetu predstavnike Misije OSCE-a u BiH, na čelu sa šefom kancelarije u Tuzli, Damirom Gnjidićem.

Gospodin Gnjidić je čestitao predsjedniku i zamjenici na imenovanju u rukovodstvo Skupštine, te zaželio uspjeh u radu.

Razgovarano je o svim aktuelnim temama političko-društvenog života Tuzlanskog kantona gdje je predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Slađan Ilić, iznio i planove djelovanja novoformirane vlasti za realizaciju zacrtanih ciljeva, a to su prije svega unapređenje zakonske regulative naročito u segmentu prevencije korupcije i povećanju transparentnosti rada javnih institucija.

Istaknuto je da je saradnja između Skupštine Tuzlanskog kantona i Misije OSCE-a u BiH bila na izuzetnom nivou te da se i u narednom periodu očekuje nastavak takve saradnje, naročito na poljima unapređenja demokratskih prava i vladavine zakona.

Predstavnici Misije OSCE-a stavili su na raspolaganje svoje resurse, a rukovodstvo Skupštine Tuzlanskog kantona je istaklo da su otvoreni za svaki vid saradnje koji doprinosi poboljšanju života građana Tuzlanskog kantona.

 

Služba Skupštine Tuzlanskog kantona

 

Tuzla, 4.2.2021. godine

 

0 0