Info za javnost

Informacija za javnost

prijem za Raziju Mujanović -legendarnu košarkašicu

23.10.2023 14:36
Slika
 

Prijem u Skupštini Tuzlanskog kantona za košarkašku legendu Raziju Mujanović

 

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović, danas je upriličilo prijem za našu legendarnu košarkašicu Raziju Mujanović a povodom prikazivanja dokumentarnog filma „Velika Raza“ u okviru programa Tuzla film festivala.

Prijemu su pored Razije Mujanović, prisustvovali i autorica filma Medina Šehić i producent Vedad Hodžić.

Film prati sportsku priču Razije Mujanović od prvih košarkaških koraka u tuzlanskom Jedinstvu do prijema u FIBA Kuću slavnih.

Razija Mujanović je izrazila veliko zadovoljstvo zbog prikazivanja filma i u Tuzli, gdje je i počela njena košarkaška priča, te da su Tuzla i Mejdan duboko urezani u njeno srce jer nikad neće zaboraviti podršku tuzlanske publike.

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović, takođe je izrazio zadovoljstvo zbog prikazivanja ovog filma i ostavljanja jednog vrijednog svjedočanstva o sportskoj i ljudskoj veličini kakva je Razija Mujanović, koja je bila i ostala inspiracija brojnim generacijama.

Skupština Tuzlanskog kantona 2018. godine je Raziji Mujanović dodijelila najviše javno priznanje Tuzlanskog kantona - Povelju Tuzlanskog kantona za poseban doprinos u oblasti sporta.

0 0